Inghetata de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 30 Iun 2015 | 5284 vizualizari

 

Este o reteta de la Jamila Cuisine, pe care o urmaresc de ceva vreme. Eu nu am mai amestecat inghetata pentru ca am lasat-o peste noapte la congelator. A format mici cristale de gheata, dar nu m-au deranjat. Oricum, este mai buna atunci cand se topeste putin, nu inghetata de tot.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte;
  • 250 ml smantana pentru frisca;
  • 6 galbenusuri;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca.

Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit, dupa care se pune intr-o caserola si se baga in congelator, amestecand-o din cand in cand pentru a nu forma cristale de gheata.

Se poate servi cu diverse toppinguri sau simpla.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a verifica daca este crema gata, amestecati cu o lingura prin ea, apoi o scoateti si trasati o linie cu degetul. Daca cele doua parti de crema nu se unesc, atunci este fiarta.

2

Daca totusi, nu aveti rabdare, ca si mine, si fierbeti crema la foc iute, aceasta se va taia, asa cum mi s-a taiat si mie, dar am reperat-o in felul urmator: am lasat-o sa fiarba in continuare pana s-a ingrosat putin. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am bagat-o la congelator pentru 20-30 de minute, dupa care am scos-o si am inceput sa o mixez, iar crema si-a revenit. Apoi am bagat-o din nou la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]