Cine vrea o inghetata de vanilie cu un delicios sos cu aroma de anason?
1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca, pentru cateva minute.
2. Galbenusurile se amesteca bine cu mierea si coaja de la lime. Dupa incorporare, se adauga si zeama de la o jumatate de lime.
3. Punem din nou pe foc frisca si vanilia, adaugand treptat si galbenusurile. Se amesteca si se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.
4. Se retrage de pe foc si se lasa la racit.
5. Se adauga iaurtul si se amesteca pana se incorporeaza.
6. Se pune intr-un recipient si se lasa in congelator pentru cateva ore.
7. N-am respectat partea cu mixatul din jumatate in jumatate de ora, conform retetei de baza, pentru ca n-am mai avut timp, insa inghetata a iesit oricum gustoasa, cremoasa si fara firicele de gheata.
8. Pentru sos se lasa un fruct sau doua de anason in miere pentru cateva ore, iar inghetata se serveste cu acest sos aromat.
1
Din albusuri am facut macarons care nu mi-au iesit grozave de data asta dar ... perseverez ;).