Cine nu iubeste inghetata...si mai ales cea de zmeura? Cum si noi suntem fani...si cum am cules chiar eu zmeura parfumata din padure, nu se putea sa treaca vara fara sa fac o inghetata, nu-i asa?
Ca o paranteza, cred ca acestea sunt printre putinele fructe naturale pe care le-am mai gasit in ultima vreme...acestea sunt cu adevarat bio (va dati seama ca in padure nu sta nimeni sa stropeasca tufele cu tot felul de chimicale), cu gustul acela inconfundabil dintotdeauna, dulce-acrisor si o aroooma! Asadar, zmeura e vedeta acestei retete absolut minunate!
Intr-un mixer, se amesteca bine branza cu frisca lichida si mierea, pana devine totul o pasta extrem de fina (cca 1 minut), care se toarna intr-un bol. Separat, se mixeaza si zmeura (tot in mixer), apoi se strecoara printr-o sita, pentru a separa semintele de pulpa. Pulpa astfel obtinuta se incorporeaza in crema fina de branza, cu ajutorul unei linguri de lemn. Compozitia pentru inghetata este acum gata si se da la congelator petru cateva ore, pana se intareste.Inainte de servire, inghetata se lasa la temperatura camerei cca 20 minute, sa poata fi luata usor in cupa.
Pofta buna!
1
Pentru a fi siguri ca nu se formeaza ace de gheata, este recomandabil ca inghetata sa fie amestecata de 3-4 ori la intervale de 30 minute, dupa care se lasa la inghetat complet.