Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2014 | 7982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g inimi anghinare
  • 1 lingură unt
  • 2 fire ceapă verde
  • 7-8 căței usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde:

În cazul în care folosiți inimi de anghinare proaspete sau congelate, acestea necesită o fierbere înainte de sotare, dacă se folosesc din conservă, acestea se folosesc ca atare, doar scurse de zeamă.

Se pun inimile de anghinare într-o cratiță cu apă rece. Apă se pune cât să depășească cu 1 cm. Se acoperă cu un capac și se aduce la fierbere, după care se lasă să fiarbă aprox.10 minute. Se scurg imediat de apă și se pun într-un castron cu apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Se scot și se lasă la scurs.

Punem o tigaie pe foc și adăugăm untul.

Când untul s-a topit adăugăm usturoiul tăiat feliuțe și ceapa verde tocată mărunt, atât partea albă cât și cea verde - din partea verde mai putem să păstrăm pentru a orna la servire.

Călim 1-2 minute, adăugăm inimile de anghinare și amestecăm bine.

Turnăm vinul alb și gătim până scade sosul aproape de tot - adică 3-5 minute.

Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Servim imediat ca atare sau lângă o friptură de vită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

deyutzky 1

25.08.2014, 07:08

like

Pushaa 1

25.08.2014, 11:09

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen