Inimi de curcan în sos de vin

de elucubratiiculinare in Curcan, 23 Feb 2015 | 10815 vizualizari

 

De ziua iubirii se poate fără inimioare?
Iar în combinație cu un sos de vin ce credeți că poate să iasă?
Bineînțeles că nu aveți nevoie de o zi specială pentru a face această rețetă pentru o persoană dragă vouă, dar pentru că se apropie Dragobete - ziua iubirii la români, vă recomand această rețetă ce răspândește în jur numai dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g inimi de curcan
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură ceapă verde (4-5 fire)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 200 ml vin roșu sec
  • sare
  • piper
  • frunzulițe pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi de curcan în sos de vin:

Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene. Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină. Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul. Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2  minute, nu mai mult pentru că se vor întări. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt doar partea albă. După 1-2 minute adăugăm pasta de tomate diluată cu puțină apă și vinul roșu. Lăsăm la foc mic pentru aprox. 5 minute.

Condimentăm cu sare și piper. Se servește cu salată verde sau salată de varză și ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și fire de ceapă verde tocate mărunt.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

inimile nu se gătesc foarte mult pentru că se întăresc

2

se condimentează numai la sfârșit

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de curcan în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda