Inimioara de primavara

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Feb 2011 | 3751 vizualizari

 

aceste desert l-am facut cu ocazia provocarii cu ciocolata de pe blogul lui Miha :) o sa fac mai multe pana ma hotarasc la unul singur !:)))

 

INGREDIENTE

  • pt.umplutura alba cu puncte negre :
  • 3 albusuri
  • 4  linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 4 patratele de ciocolata neagra cu 80  % cacao
  • pt. blatul negru:
  • 400 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cescuta de lapte
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri de praf de ciocolata din rasnita Kotanyi de ciocolata
  • pt.decor final:
  • 2 ciocolate cu lapte , 1 lingurita unt, creioane colorate de decor Dr.Otker
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioara de primavara:

Se pregateste intai blatul de cacao de baza care se aseaza in tavita de silicon inimioara si se coace la cuptor la foc mediu cam 6 minute.

Apoi se pregateste amestecul alb de chec din albusuri cu nuca de cocos si bucatele de ciocolata neagra. Se bat albusurile cu zaharul si vanilia cu un blender de mana spuma tare ce se tine de castron. Se adauga apoi faina cu praful de copt. Se adauga si o lingura de nuca de cocos si bucatele de ciocolata neagra. Se toarna peste blatul semicopt si se da iar la cuptor. Cand e gata se scoate sa se raceasca si se orneaza deasupra cu ciocolata topita la bain marie cu putin unt. Apoi cand s-a racit se decoreaza cu creioane de decor colorate cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioara de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata