Inimioare dulci

de diana_k in Prajituri, 5 Noi 2011 | 3832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  •  200 ml smanatana
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • cacao
  •  zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
Faina o cernem intr-un lighenas, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientelor: oul, sarea, smantana,  zaharul ramas.
Framantam un aluat pe care il lasam sa creasca circa o ora.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, taiem dreptunghiuri de aproximativ 10/10 cm.
Presaram pe fiecare bucata cacao si zahar, o rulam sul, impaturim fiecare bucatica in doua, crestam pe jumatate si desfacem sulul astfel incat sa obtinem o inimioara...cred ca imaginile sunt mai explicite
Lasam 10 minute sa se odihneasca si sa creasca frumos, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

mena29 1

11.11.2011, 20:17

Criss 1

11.11.2011, 20:25

Minunate si delicioase!

gaby_gabytza 1

20.11.2011, 12:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion