Islere

de janet in Prajituri, 30 Mar 2010 | 26731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 gr faina alba
  • -250 gr margarina
  • -150 gr miez de nuca prajit si macinat
  • -150 gr zahar pudra
  • -un ou
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Amestecam faina cu nuca macinata,zaharul pudra si sarea,in mijlocul fainei facem o scobitura , spargem oul si adaugam si margarina topita, amestecam ,ne iese un aluat virtos
Dupa ce am framintat punem aluatul la frigider pentru 20 de minute,apoi intindem o foaie cam de jumatate de deget de groasa si cu un pagarel taiem rondele pe care la coacem la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu,cam 20 de min.Cind sint gata le lipim cite doua cu ce fel de crema dorim sau cu gem si le glazuram .Eu le-am umplut cu crema ganache si deasupra am topit ciocolata in care am pus un pic de unt.Sint atit de fragete ,consumate a doua , zi cind s-au mai muiat de la crema!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]