Nu am mancat in viata mea asa desert fin si bun cu branza. :)
De cand l-am vazut pe bloguri straine mi-a ramas in minte. Arata asa de frumos si divin incat nu rezisti sa nu-l faci.
Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece.
Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina.
Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul.
Punem apoi untul topit si racit si omogenizam.
Cernem faina si amidonul si le adaugam compozitiei. Punem laptele, sarea  si zeama de lamaie si mixam in continuare.
Scoatem albusurile de la rece si le mixam spuma.
O treime le adaugam amestecului de branza si mixam iar apoi adaugam restul amestecand usor, usor.
Tapetam o tava cu hartie pentru copt.Turnam compozitia .
Punem la cuptor un vas cu apa in care bagam  tava cu desertul (apa  trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii).
Lasam  initial  10 minute la foc mare apoi 50 de minute la foc mediu (pana  incepe sa prinda o culoare frumoasa deasupra iar atunci cand introducem  cutitul in mijlocul prajiturii  sa il scoatem curat).
Oprim aragazul dar nu scoatem tava, o lasam sa se raceasca tot acolo .
O scoatem cand e rece si-o dam la frigider.
ps, fac si maine dar nu mai spuneti nimanui :))