Jerk de porc cu salata in tortilla

de Satisfyyourcravings in Porc, 11 Oct 2014 | 2873 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta in emisiunea lui Jamie Oliver, "15-minute meals" si mi-a placut foarte mult. Esti delicioasa si pe placul celor amatori de mancaruri picante si savuroase. Eu nu am folosit avocado in salata pentru ca nu este pe placul unuia dintre membrii familiei.
Jerk este un stil culinar specific Jamaicai prin care bucatile de carne sunt acoperite cu sau marinate intr-un mix foarte picant numit Jamaicam Jerk Spice.

 

INGREDIENTE

Pentru porc:

  • 250 de grame muschi de porc, fara grasime
  • sare
  • piper
  • putin coriandru pudra

Pentru Jerk:

  • 2 fire de ceapa verde
  • tulpinile de la o legatura de coriandru proaspat
  • o bucata mica de ghimbir proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 lingurita miere
  • 1 ardei iute mai mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita paprika picanta
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite otet din vin rosu
  • 3 rosii coapte

Pentru salata:

  • 1 tortilla mare
  • frunze de salata
  • rosii cherry
  • coriandru proaspat
  • porumb
  • lime
  • iaurt fara grasimi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jerk de porc cu salata in tortilla:

Tortilla se aseaza intr-un vas cu peretii mai inalti si ceva mai mic. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Se incalzeste pana devine crocanta.

Muschiul de porc se taie in 6 medalione si se aplatizeaza usor cu pumnul. Se acopera cu sare, piper si coriandru si se prajesc in foarte putin ulei pana sunt gatite.

Se amesteca toate ingredintele pentru jerk. Se mai adauga putina apa daca sosul este prea uscat. Se fierbe la foc mediu, pana prinde o culoare ceva mai inchisa.

Se amesteca toate ingredientele pt salata exceptand tortilla si iaurtul. Se aseaza salata in tortilla.

Se aseaza bucatite de carne in sos si se servesc cu salata in tortilla, felii de lime si iaurt fara grasimi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jerk de porc cu salata in tortilla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt