Jumari si untura

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 5792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata fara sorici,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura ulei,
  • 150 ml apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari si untura:

Se taie slanina bucati mai mari de cca 4 cm. Intr-o cratita potrivita sau mai bine intr-un tuci de fonta se pune 1 lingura de untura sau de ulei. Se incinge uleiul se pun bucatile de slanina, se pun 120 ml apa si se amesteca din cand in cand, pana cand se rumenesc bine [trebuie sa fie aurii peste tot fara sa se usuce prea mult]. Odata cu slanina se pune si o ceapa intreaga crapata care da un gust mai bun la untura,la final se da deoparte.

La final se da cratita deoparte si cu mare grija se poate pune INCET PRIN PICURARE cca 30 ml apa [jumarile raman mai pufoase si nu se usuca], se amesteca bine si se mai pune un pic pe foc. Se rastoarna in strecuratoarea metalica asezata in alt vas pt. untura si se preseaza usor. Se servesc cu ceapa rosie,pasta de hrean sau usturoi. Untura se foloseste la mancare sau mai bine pe paine prajita frecata cu usturoi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie cand se pune apa la final deoarece untura fierbinte poate da pe afara.Turnati prin picurare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari si untura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (13)

mirela0911 1

20.07.2011, 22:36

tare bine merg cu ceapa rosie

mihaelaM 1

21.07.2011, 13:18

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]