Jumari traditionale

de MotanLaOale in Porc, 6 Ian 2017 | 5168 vizualizari

 

Am facut de pofta, asa ca am folosit slanina impanata bine cu carnita, sa iasa jumerile bune. Untura a fost bonus, ca mai aveam.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg slanina de porc
  • 1 kg fleica de porc impanata cu carne
  • 100 ml apa
  • sare grunjoasa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari traditionale:

Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm).

Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac.

Se lasa la foc mic 10-15 minute.

Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1 ora.

Se amesteca din cand in cand.

Se lasa pe foc pana se usuca si se rumenesc frumos.

Se scot din grasime cu o strecuratoare.

Se presara neaparat cu sare grunjoasa.

Untura se pune in borcane si se foloseste la alte preparate.

Jumarile impanate cu carnita sunt foarte bune cu paine proaspata si ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari traditionale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita in straturi