Jumăruțe de rață in sos de ceapă

de mirela0911 in Rata, 25 Noi 2014 | 7213 vizualizari

 

Este un fel de mâncare ce îmi amintește de anii copilăriei petrecuți la bunici. O dată la câțiva ani merge, așa de poftă!

 

INGREDIENTE

  • 700 g grasime de rață
  • 1 ceapă mare (sau 2 potrivite)
  • 2-3 lg ulei
  • puțină untură
  • 1 lgt pastă de ardei
  • șir de la mămăligă
  • piper, sare (dacă mai este cazul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumăruțe de rață in sos de ceapă:

Se ia grasimea de la rață (de curte sa fie rața), se taie bucățele de vreo 2 cm si se pun intr-o craticioara la foc potrivit. Se amestecă continuu până se topește grăsimea iar acestea innoata în untură și se fac micuțe. Se dă focul mic și se lasă să se rumenească ușor și să devină crocante. Când sunt gata, se iau de pe foc și se scot pe o farfurie cu ajutorul spumierei. 

Se curăță ceapa și se taie mai mare. Într-o cratiță se pune uleiul cu puțină untură să se încingă, apoi se adaugă ceapa. Se lasă la prăjit până se inmoaie, devine sticloasa. Se pune pasta de ardei, șirul de la mămăligă, se mai amestecă puțin, apoi se stinge focul. Se condimentează cu piper și eventual sare dacă mai este cazul (pasta de ardei fiind sărată).

Înainte de servire, se pun jumăruțele în sos, se amestecă puțin după care se servește alături de mămăligă și murături. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Jumăruțele se pot servi și ca atare presărate cu puțină sare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumăruțe de rață in sos de ceapă" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari