Kebab iranian cu rosii pe gratar

de Mitinita in Mancaruri cu carne, 24 Iul 2012 | 6961 vizualizari

 

Un kebab pregatit destul de des la noi acasa.Neaparat de incercat cu orez basmati.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 2 cepe albe
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 rosii
  • 1 varf piper negru,proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab iranian cu rosii pe gratar:

Ceapa se curata si se taie foarte marunt sau se da prin robot.De asemenea,se poate rade pe razatoare.

Se amesteca bine impreuna cu oul,carnea,sarea si piperul. Se pune in frigider pentru 24 de ore.

A doua zi se formeaza chiftele lunguiete cu mana umeda. Traditional,ele sunt facute mai lungi si pregatite pe gratar pe betigase din metal late,dar acasa le putem pregati si la tigaie.

Se infierbanta tigaia,se adauga putin si se adauga pe rand kebaburile. Aveti grija sa nu se atinga bucatile intre ele,altfel nu se vor mai praji bine. Se pot pregati si pe gratar,dar aveti nevoie de bete mai late.

Se prajesc pe amandoua partile.

Taiem rosiile in doua,le punem pe betigase si le pregatim la aragaz,in lipsa gratarului. 

Se serveste cald cu orez basmati fierbinte peste care adaugam un cubulet de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab iranian cu rosii pe gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kebab indian cu fasole rosie si orez