Kisir e o chestie care se intampla in bucatariile turcesti, kurde si asiriene si are ca principale ingrediente bulgur, pasta de rosii si patrunjel. La astea se adauga melasa de rodii, ceapa, usturoi, lamaie, plus ce-ti mai cade pe mana, precum si tot felul de condimente. Se mananca cald sau rece, ca salata ori meze
Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor.
Cepele se curata de coaja si se pun in blender pentru se toca cat mai marunt.
Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici.
Bulgurul se pune intr-un castron si se rasfira cu o furculita. Se pune si ceapa deasupra si se amesteca. Se pune pasta de rosii cu ardeiul iute uscat tocat marunt. Se adauga piperul negru, chimenul, menta uscata, uleiul, siropul de rodie si sucul de lamaie.
La acestea se adauga si rosiile taiate cubulete mici , ardeiul tocat marunt ,patrunjelul tocat marunt tot cu blenderul.
Se aseaza in forma dorita in farfurie si se introduce la frigider. E o salata care e foarte buna rece.
Pofta buna!