Krem a la krem

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 31 Dec 2010 | 4992 vizualizari

 

de mult vruiam sa incerc aceasta prajitura, iata ca i-a venit randul, sursa mea de inspiratie a fost miha, ms miha, e delicioasa :*
Va doresc tuturor UN AN NOU FERICIT!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul ( nu faceti ca mine sa uitati de galbenusuri, am facut-o de 2 ori si la fel am patit, a trebuit sa o iau din tava si sa adaug si galbenusurile :D), apoi punem crema ole de ciocolata.

Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei si dam la cuptor cca 15 minute.

Intre timp pregatim crema:

Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta.

Glazura:

Punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, dupa care adaugam si coniacul,  o lasam sa se racoreasca, eu am avut ajutor si doru a amestecat in ea astfel racindu-se mai repede.

Peste blat punem crema, iar peste crema turnam glazura.

dam la rece pana in momentul servirii.

Abia astept sa vad daca are succes diseara, ca pana acum a avut, am mancat aproape jumatate de tava:D:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

04.01.2011, 20:53

Cristinne, e blat normal. Acea crema are in compozitie amidon sau faina asa ca e tot acolo

Tesymo 1

29.12.2013, 13:39

Va rog lamuriti - ma si pe mine, in blat se pune praful din plic sau se prepara crema?

diaconta 1

29.12.2013, 13:43

Tesymo,in blat se pune Praful de crema de ciocolata,in loc de faina,iar pentru crema se foloseste crema de vanilie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trio Krem a la Krem