Langosi, scovergi sau foi dospite

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 42958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -350 ml apa calduta
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 lingura sare
  • -smantana
  • -cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi, scovergi sau foi dospite:

Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta (nu fierbinte caci distruge proprietatile drojdiei) cate un pic si se incorporeaza cu restul de faina. Se framanta aluatul moale si lipicios pentru aproximativ 10 minute.  Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit intr-un loc calduros pentru o ora si jumatate.

Dupa ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presara cu faina.

Pe suprafata de lucru se toarna ulei si fiecare bila se intinde cu ajutorul degetelor.

Se prajesc pe foc mediu in ulei incins. Se pot servi si reci dar sunt mai gustosi calzi cu smantana si cascaval.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi, scovergi sau foi dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

DulciuriSiNuNumai 1

19.11.2012, 23:32

au fost fff buni si i-am mancat pe toti odata impreuna cu al meu sot; am uitat de reguli, dieta etc.

Bya Ralu 1

17.12.2012, 12:30

ionela2682 1

09.04.2013, 16:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu susan si melcusori aperitiv