Lapte cu orez si stafide

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 5 Mai 2014 | 4309 vizualizari

 

Preferatul Rebecai :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l lapte proaspat de capra
  • 2 cescute cu orez (bob rotund)
  • 2 linguri cu zahar sau dupa gust
  • 100 grstafide
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu orez si stafide:

Punem orezul in vasul cooker-ului, adugam zaharul si laptele si alegem din menu, una din cele 3 functii pentru orez (am ales, din nou, functia PILAF). Cu 5 minute inainte de finalizarea programului aromam cu coaja de lamaie si adaugam stafidele. Se serveste cald sau rece, oricum ar fi, e tare bun!!! Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Se pot folosi orice fel de fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu orez si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

07.05.2014, 14:37

cernovada 1

14.05.2014, 17:13

Ce inseamna cescute? Cam cate gr sau ml? Merci ptr raspuns

Dya Daniela Andrei 1

15.05.2014, 08:00

Le adaptezi in functie de ceea ce ai in casa. Masura folosita pentru orez sa fie aceeasi si pentru lapte, sau depinde de cum il doresti. Eu nu respect raportul clasic orez/apa, respectiv lapte, intrucat nu mi se pare suficient lichid pentru ca orezul sa fie bine fiert. Nu imi place cel "crud", rasfirat

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca din fulgi de ovaz si gris