Lapte de pasare

de Alexandra Burz in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 8810 vizualizari

 

Amintiri din copilarie :X

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem laptele la fiert.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu 200 gr zahar, iar galbenusurile le amestecam cu amidonul pana se albesc.

Restul de zahar si vanilia le adaugam in laptele fierbinte.

Din spuma obtinuta formam " galuste " si le fierbem in lapte aproximativ 1 minut.

Le scoatem pe o tavita.

Adaugam galbenusurile in lapte, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

Fierbem pana ce compozitia incepe sa se ingroase.

Oprim focul si impartim " crema " in boluri.

Deasupra punem galustele din spuma si decoram cu ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

In locul galbenusurilor, puteti folosi budinca de vanilie.

2

Puteti adauga in budinca si bucati de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare