Lasagna

de mamaieelena in Lasagna, 29 Mai 2012 | 5347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi lazagna(250g)
  • 500g carne de vita tocata
  • sare
  • piper
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 legatura generoasa de marar verde tocat marunt
  • 1 ou
  • 100g parmezan ras
  • 1 cutie pulpa de rosii (450g)
  • 1/2 lingurita mirodenii italiene-cimbru,susan seminte,busuioc,coriandru s.a.
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 400-450ml lapte
  • sare piper
  • 50ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie la calit. Se pune sare si piper, se mai lasa sa se caleasca un pic si se adauga carnea lasand focul potrivit.

In acest timp se topeste untul intr-o craticioara peste care se adauga faina si laptele treptat amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se pune sare si piper. Consistenta trebuie sa fie ca o ciulama mai subtire.

Se da deoparte si se pregateste sosul de rosii astfel: intr-o alta craticioara se pune 1 lingura de ulei si se adauga pulpa de rosii peste care se adauga mirodeniile italiene, lasand sa clocoteasca putin, apoi sa da deoparte. Carnea care s-a calit in timpul cand am pregatit sosurile se da la rece si apoi se pune mararul si oul si se amesteca bine.

Se asambleaza acum lasagna: intr-o tava nu prea mare de 20/26 cm se pun mai intai sosul alb, deasupra sosul de rosii, apoi foile de lasagna (pe care eu le-am clocotit cam 5 minute si le-am scurs punand apoi apa rece peste ele sa nu se lipeasca). Din nou am pus sosul alb si sosul rosu si peste am pus carnea si parmezanul, apoi iar foile de lasagna, sos alb, sos rosu, carnea, parmezan, iar foi de lasagna si acum se pune sosul rosu mai intai si apoi sosul alb terminanad cu parmezanul.

Se da la cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna

 

TIPS-URI

1

foile de lazagna se pot fierbe doar daca vrei se pot lasa si asa.Eu am folosit doar 9 bucati de foi din 16

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]