Lasagna

de Ancutsa in Lasagna, 26 Apr 2018 | 4226 vizualizari

 

Una dintre mâncărurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi lasagna
  • Pentru sosul Bolognese:
  • 700 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 300 g sos de roşii cu bulion
  • 150 ml apă
  • Sare şi piper după gust
  • Pentru sosul alb:
  • 850 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • Un praf de sare
  • Un vârf de cuţit de nucşoară
  • În plus:
  • 150 gr caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

 

Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin ulei încins, până devine aurie, se adaugă morcovul şi ardeiul şi se mai călesc împreună cam două minute. Dacă aveţi posibilitatea, alegeţi un ardei gras roşu, are o aromă mai plăcută şi mai dulce decât cel galben. Se adaugă carnea, se lasă până se rumeşte un pic carnea, se adaugă sosul de roşii cu busuioc şi apa, sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc.

 Pentru sosul alb: se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina şi se căleşte un pic, apoi se toarnă laptele treptat, amestecând mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloaşele. Se adaugă un praf de sare şi un vârf de cuţit nucşoară, se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se dă de pe foc.

 Pentru asamblare: eu am folosit o tavă de ceramică pe care am pus-o în altă tavă mai mare, în caz că lasagna se umflă şi dă peste, dar nu am avut probleme. Astfel, într-o tavă unsă cu puţin ulei se pune un strat subţire de sosalb, apoi 3 foi lasagna una lângă alta (eu am pus 3 foi pentru că atât mi-au încăput, însă ţineţi cont de dimensiunea tăvii dvs), sosalb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sosalb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb, caşcaval ras.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 40 min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/lasagna.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]