Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

de simona72 in Lasagna, 29 Oct 2015 | 6301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi lasagna
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-paste-la-borcan-64604.html
  • parmezan
  • 1 bulgaras de mozzarella
  • 100 gr ghebe
  • 4 felii bacon
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • unt si faina pentru tapetat vasul
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan:

Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute. Se adauga baconul taiat cubulete si se lasa pe foc pana baconul este prajit. Se adauga ¾  din sosul de rosii din borcan, se lasa sa dea in clocot.

Foile de lasagna se fierb in apa clocotita timp de 3-4 minute. Se taie putin din lungimea foilor, ca sa incapa in forma in care urmeaza a fi asamblate. Se unge un vas termorezistent, individual, de o persoana cu unt si se tapeteaza cu faina. Pe fundul vasului se pune o foaie de lasagna, peste se pun 2 linguri sos, se uniformizeaza sosul cu dosul unei linguri, se rade putin parmezan peste sos, se pune alta foaie deasupra si se repeta operatiunea pana terminam foile, iar deasupra avem sos cu ciuperci. Taiem bulgarasul de mozzarella in feli, asezam feliile peste sos, deasupra punem bucatile taiate si ramase de la foile de lasagna si le ungem cu sosul ramas din borcan. Dam vasul la cuptorul incins la 150 grade pentru 30-35 minute. Peste lasagna fierbinte punem aschii de parmezan si frunzulite de patrunjel/bususioc. Lasam sa se odihneasca lasagna si o servim calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]