Trebuie sa recunosc ca-mi place sa reinventez retete iar si iar...uite asa nu reusesc sa ma plictisesc niciodata :D...nu ca mi-as dori asa ceva...o altfel de lasagna cu multe legume...foi proaspete de casa si un mod mai practic de a o prepara...merita sa o incercati...garantez pentru ea :))))
Eu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :)
Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se lege, nu foarte dens, se framanta adaugandu-se si faina pana nu se mai lipeste de maini. Se infoliaza si se lasa la odihnit 30 de minute la temperatura camerei.
Intre timp se toaca carnea impreuna cu ceapa.
Intr-o cratita adanca, poate fi si wok, se adauga uleiul si apoi 3 linguri apa, carnea cu ceapa, se lasa pana se albeste putin, amestecand usor, apoi si legumele, se adauga apa. Se pune capacul si se lasa in jur de 30 de minute la foc mic. Se amesteca din cand in cand, se ia capacul si se pune pasta de ardei, apoi condimentele si vinul. Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa. Cand este fiarta carnea se pune si pulpa de rosii , pasta de tomate si se potriveste de sare. Impartim aluatul in trei si vom intinde foile pe rand exact cat este dimendiunea vasului( tavii) eu am speciala de lasagna.
Vom sari peste sosul bechamel si veti vedea ca am gasit o varianta mult mai practica. Smantana se subtiaza cu laptele, cascavalul se rade.
Vom aseza un strat de smantana in tava, apoi o foaie de lasagna, desupra vom pune o parte din carnea cu sos, apoi vom stropi cu smantana si vom presara cascaval ras, apoi din nou foaie, carne, smantana si cascaval, apoi ultima foaie desupra din nou carne si ultima parte de samantana. Cu aproximativ zece minute inainte sa fie gata( lasagna va sta in jur de o ora la cuptor), vom pune ultimul strat de cascaval ras deasupra sa se topeasca frumos.
Coacem pentru aproximativ o ora la 200 de grade.
E o bunatate!
1
Foile se intind foarte subtiri si ar fi mult mai usor daca ati avea o masina de paste