Legume coapte cu sos tahini

de katty in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 4517 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel subtire
  • 1 vanata
  • 4 ciuperci
  • 100 gr tofu afumat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • pentru sos :
  • 100 gr susan 
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon 
  • zeama de lamaie
  • sare 
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume coapte cu sos tahini:

Spalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place.

Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de soia peste legume, le punem intr-un vas termorezistent, adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le dam la cuptor.
Intre timp pregatim sosul.
Punem susanul intr-o tigaie uscata, la foc mic. Lasam cateva minute, amestecand, avand grija sa nu ardem susanul. Dam deoparte, il lasam sa se raceasca si il macinam bine. Turnam uleiul si il mixam pana obtinem o pasta. Adaugam usturoiul maruntit, mustarul, zeama de lamaie, sare , piper  si 2-3 linguri de apa. Mixam pana obtinem consistenta unui sos. Tocam fin patrunjelul si il adaugam la sos.
Punem legumele pe farfurii si turnam deasupra sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume coapte cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guacamole