Legume gratinate

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2012 | 7820 vizualizari

 

Pentru pranz.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 brocolli
  • 1 dovlecel
  • 150 g ciuperci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • cascaval
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

Cartofii se fierb in coaja.Dupa ce s-au racit se curata si se taie felii.

Dovlecelul se curata de coaja,se taie in doua apoi in lung si rezulta 8 bucati,apoi se fierbe in apa cu sare.

Brocolli se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.

Ungem tava Pyroflam cu putin ulei si aranjam feliile de cartofi.Deasupra aranjam brocolli ,dovlecelul si ciupercile.

Cela 4 oua se bat cu furculita si se amesteca cu smantana.Se toarna peste amestecul din tava.

Se presara cascaval ras si se da la cuptor pana cand se incheaga oul.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si morcovi.Imi dau seama acum,cand este gata, ca ar fi fost un amestec de culori mult mai frumos.Nu-i nimic,data viitoare.

2

Si am uitat ceva : zemurile in care au fiert dovlecelul si brocolli nu le-am aruncat.Le-am dat mamei mele care le-a folosit si a iesit o ciorbita cu cartofi...ca la mama acasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza