Legume la cuptor cu crocant de paine

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2013 | 4610 vizualizari

 

O reteta miamiii,pe care de cand am vazut-o,mi-am dorit sa o prepar...cu imbunatatirile de rigoare!

 

INGREDIENTE

  • Pentru garnitura:
  • - Dovlecel -2 buc
  • - Ciuperci champignon – 10 buc
  • - Morcovi fierti – 10 buc
  • - Broccoli fiert-400 g
  • - Mozzarella – 400 g
  • - Porumb boabe din conserva – o mana
  • - Ulei de masline – 3 linguri
  • Pentru crocant:
  • - Paine prajita – 3 felii
  • - Galbiori uscati – 1 lingura
  • - Patrunjel verde – 5 fire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu crocant de paine:

Painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici;

Taiem mozzarella felii subtiri;

Spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare;

Curatam si spalam ciupercile; taiem morcovii in doua pe lungime( ca sa se aseze mai bine in tava), iar ciupercile-feliute;

Broccoli il  desfacem buchetele mici;

Ungem cu ulei un vas termorezistent si tapetam cu crocant, astfel incat sa formeze un strat subtire; aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava;

Turnam desupra restul de crocant ,presaram boabele de porumb si stropim usor cu ulei;

Bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu crocant de paine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Legume de vara la cuptor