Limoncello

de Rocsi in Bauturi, 26 Mar 2015 | 4407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 lamai mari, cu coaja mai groasa
  • 1 litru alcool de 98 de grade
  • 800 gr zahar
  • 800 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limoncello:

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile. Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul. Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie. Dupa acest timp puteti servi. Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun. Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]