Linzer cu dovleac si stafide aurii

de Panacris in Prajituri, 7 Dec 2011 | 5084 vizualizari

 

Clasicul Linzer l/am transformat intr/o tarta de sezon.

 

INGREDIENTE

  • Unt 300 g.
  • Zahăr 300 g.
  • Zahăr vanilat 2 Plicuri
  • Ouă 4 Bucati
  • Praf de copt 1 Plic.
  • Coajă şi zeamă de lamâie 50 g.
  • Făină 600 g.
  • Dovleac pentru placinte 300 g.
  • Stafide aurii 50 g.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu dovleac si stafide aurii:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Coca se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele si se presara cu zahar si scortisoara. După ce s-a albit foaia, se scoate din cuptor, se pune dovleacul pregatit mai sus ;i se preasara stafidele aurii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu dovleac si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)