Lipie arabeasca

de Anastasia in Piine, 26 Apr 2010 | 10192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina 
  • 250-300 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 10 grame drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare 
  • jumatate lingurita de zahar,
  • ou+lapte pentru uns
  • susan, mac
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie arabeasca:

1. Se incinge cuptorul la 260 de grade

2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute

3.  Se formeaza din coca 4-5 bile mici, care se intind cu sucitorul pe o suprafata data cu faina. Trebuie sa se obtina discuri de aluat cu grosimea de jumatate de centimetru

4. Se ung cu lapte+galbenus si se presara susan

5. Intr-o tava presarata cu faina se aseaza discurile, cate incap, si se dau in cuptorul incins, pe nivelul cel mai de sus

6. Trebuie monitorizate bine de tot, se coc foarte repede, cand sunt umflate si coapte pe deasupra se scot, si se pun intre servete curate. Asa nu se vor usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie arabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca