Astăzi fugim cu gândul la bucătăria turcească și savurăm o lipie fragedă umplută cu niște chiftele în stil turcesc. Iese o bunătate și este perfectă pentru întreaga familie. Pentru această Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, iaurt, mozzarella, chiftele, condimente.
Cum se prepara aceasta Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată:
Într-un bol, pune făina, praful de copt, un praf de sare, iaurtul grecesc și o lingură de ulei de măsline. Amestecă bine, încorporând apa. Aluatul trebuie să iasă omogen și fluid. Lasă-l la odihnit câteva minute, timp în care poți pregăti umplutura.
Curăță și taie ceapa roșie în fâșii subțiri, apoi pune-o într-un bol. Adaugă sare, piper, o lingură ulei de măsline și condimentele uscate. Amestecă bine, apoi adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt. Feliază jumătate de roșie.
Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, apoi toarnă aluatul de lipie. Lasă la gătit, la foc mic, până se rumenește pe ambele părți. După ce s-a copt bine pe ambele părți, presară pe o jumătate mozzarella rasă, așază felii de roșie, chiftelele, salată de ceapă, apoi pliază și presează ușor. Lasă pe foc până se topește mozzarella.
Scoate-o pe un platou și las-o puțin la temperat, apoi savureaz-o cu poftă. Este foarte gustoasă și aromată și te cucerește cu gustul ei bun.
Încearcă și rețeta de Pâine naan sau varianta de Lipii umplute.
Îți recomandăm și rețeta de Lipii cu ierburi italiene, fragede și aromate.