Lipie (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 8955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare dupa gust (1/2 lingurita)
  • 300 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (de post):

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.

Uleiul il adaugam la final si continuam framantatul pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in doua, intindem lipiile , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, jaurim din loc in loc lipiile cu ajutorul unui pinten si dam tava la copt pentru 15-20 min. pana se rumenesc si devin crocante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post