Lipie (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 9084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare dupa gust (1/2 lingurita)
  • 300 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (de post):

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.

Uleiul il adaugam la final si continuam framantatul pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in doua, intindem lipiile , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, jaurim din loc in loc lipiile cu ajutorul unui pinten si dam tava la copt pentru 15-20 min. pana se rumenesc si devin crocante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole albă cu pâine prăjită şi salată