Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin

de Brindusa in Vita, 22 Dec 2010 | 4490 vizualizari

 

Pentru mancarea asta se poate folosi orice tip de paste. Mie imi plac macaroanele, pentru ca se imbiba bine cu sos si sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g fleica de vitel, taiata cubulete
  • 1 lingura de faina
  • 4 cepe, taiate nu foarte mic
  • 4 catei de usturoi, taiati mic
  • 400 g ciuperci (eu am avut congelate)
  • 15 g unt
  • un pahar vin rosu
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar supa de pui (sau apa)
  • 1 fir de rozmarin (sau 1/2 lingurita rozmarin)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 pachet de macaroane fierte in apa cu sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin:

Presara carnea cu faina (carnea sa fie uscata, fara zeama). Amesteca putin
In cratita topeste untul. Da focul mai mare. Pune carnea. Cand s-a aurit pe o parte intoarce-o sa se faca si pe celelalte parti.
Scoate carnea pe o farfurie. Pune in cratita ceapa si usturoiul. Caleste-le pana ce se inmoaie.
Pune la loc in cratita carnea, cu toate sucurile pe care le-a lasat. Adauga vinul, supa, pasta de rosii, rozmarinul. Fierbe la foc mic pana ce carnea e moale (3-4 ore, chiar mai mult)
Adauga ciupercile si lasa-le sa se fiarba. Daca sosul e prea subtire, fierbe la foc mic, fara capac.
Lasa pana ce toate sunt fierte bine.
Pe o farfurie pune o portie de macaroane si carne cu sos deasupra. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburgeri