Macarons

de Bunica in Prajituri, 3 Feb 2013 | 7695 vizualizari

 

"Macarons de Paris" m-a incantat de cum l-am gustat. Din mai ma tot gandesc cum sa fac sa-l prepar?Dar emisiunea Top Chef,la care a participat juratul Tudor Constantinescu,mi-a risipit toate nedumeririle privind prepararea.Tudor a postat reteta. Dar na,alt necaz, ca nu gaseam faina de migdale crude.Ieri cand veneam de la meciul lui Matei ,Gusti a oprit la Bacania Veche.Acolo am gasit faina de migdale.Pretul mi s-a parut putin cam piperat.

 

INGREDIENTE

  • 300 g.faina de migdale
  • 300 g. zahar pudra
  • 220 g. albus de ou impartit in doua portii a cate 110 g.
  • seminte din 3 batoane de vanilie
  • 300 g. zahar pudra
Crema de vanilie
  • 400 g. frisca lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g. ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Pentru biscuit:

Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula.

Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea.

Se incorporeaza usor cu aluatul anterior.

Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt.

Cu un posh de fac discuri de 3 cm. direct pe hartie.

Tava se baga in cuptorul incins la 140 grade pentru 12-14 minute.

Dupa trecerea timpului decoacere, se scoate tava,se ia hartia cu discuri cu tot si se pune pe blat la racit.

Crema:

se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga treptat in 3 transe ciocolata alba,in prealabil topita.

Se pune crema intr-o tava si se da la rece pentru 6 ore.

Se umplu pastilele de macarons,ca o pricomigdala,si se lasa la rece 12-24 ore.

TIPS-URI

1

Pastilele de macarons se scot de pe hartie cand sunt reci.

2

Eu am colorat o parte din aluat si o parte din crema cu cu sirop de la dulceata de sfecla.

3

E de preferat sa se pregateasca intai crema.

4

Pastile de macarons trebuie sa fie moale pe interior si crocanta la suprafata.

5

Pe partea interioara trebuie sa aiba pe margine ca un inel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (40)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 16:44

bune tare

Panacris 1

27.12.2013, 17:44

MIUTA 1

28.03.2014, 12:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macarons cu lamaie