Macrou a la Bucataras in Zepter

de Gusti in Peste, 26 Oct 2013 | 5541 vizualizari

 

O reteta cu macrou usor de preparat, inspirata din piata de peste de la Istanbul si adaptata in bucataria mea pentru a fi gatita in vazul Zepter

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de macrou
  • jumatate de ceapa
  • 2 jumatati de rosie
  • citeva felii de lime
  • o frunza de salata (radicchio am folosit eu)
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou a la Bucataras in Zepter:

 Am pus vasul Zepter pe foc mic, urmarind ca indicatorul sa ajunga in zona verde. In acest timp am curatat zona mediana de oase (la macrou exista o astfel de zona pe care prefer sa o scot din file) si am uns pestele cu putin ulei de masline. Am taiat ceapa rondele subtiri.

Cind indicatorul vasului Zepter a ajuns in zona verde, am luat capacul si am pus pestele pe partea cu pielea. Focul este pe minim. Am lasat citeva minute, apoi am intors pestele si l-am mai lasat 2-3 minute sa se rumeneasca usor. Apoi am oprit focul, am intors din nou pestele pe partea cu pielea si am pus capacul vasului.

Am taiat rondele rosiile si citeva felii, la fel, din lime, frunza de salata am rupt-o.

Am scos pestele, l-am pus pe o farfurie si l-am ornat cu rosiile, ceapa si salata, am asezonat cu sare si piper, iar la final am stors putina zeama din lime. 

N-a durat mai mult de 15 minute totul. Este o reteta pe cit de simpla, pe atit de buna. Si necostisitoare! Se poate elimina si rosia din schema :P.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la Bucataras in Zepter" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos de rosii la cuptor