Macrou in sos de rosii cu usturoi

de Lau in Peste, 13 Feb 2019 | 4416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti macrou
  • 3 catei usturoi
  • 300 ml pasta de rosii facuta in casa
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbrisor
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita miere de albine
  • Optional
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 bucata slanina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii cu usturoi:

Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore.

Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min.

Condimentam sosul cu condimente dupa gust, adaugam 1 lingurita de miere si zeama de la lamaie.

Turnam sosul in tava unsa cu ulei, adaugam pestele si dam la cuptorul incalzit cca 50 min.

Cand si cand punem cu lingura sos peste peste, nu-l intoarcem pentru ca se poate rupe.

Optional putem adauga legume taiate julie si bucati de slanina sau orce afumatura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]