Macrou in sos picant

de Bunica in Peste, 14 Mar 2012 | 5635 vizualizari

 

Astazi m-am tinut de picanterii. Am gasit reteta intr-o carte pe care am cumparat-o acum vreo 35 de ani. Am imbunatatit-o putin dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati macrou
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • o lingurita piper mozaic
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 100ml. vin alb
  • 2 linguri suc de rosii
  • 200 ml. apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos picant:

Pestele se eviscereaza si se spala bine.

Se sareaza si se aseaza intr-o tava. Se stropeste cu ulei si se da la cuptor.

Intre timp se pun intr-un ibric foi de dafin, piper, sare, usturoiul tocat marunt, tarhonul si apa.  Dupa ce da cateva clocote se strecoara ,se adauga vinul si sucul de rosii si se toarna peste peste.  Din cand in cand se tropeste pestele cu sos pentru a intra aroma in el.

Cand s-a rumenit este gata. 

Se serveste cu garnitura de orez, cartofi, ciuperci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MIUTA 1

15.03.2012, 11:40

bucatarimcudiana 1

15.03.2012, 14:58

fffffffffff bun

Bunica 1

16.03.2012, 10:16

multumesc mult! pupici pentru dragele mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de macrou