Macrou marinat la rece

de Gicuta in Peste, 24 Ian 2016 | 49235 vizualizari

 

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
 

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati macrou congelat (1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 2 frunze de dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita de zahar
  • sare pentru sarat pestele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat la rece:

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider 24 de ore.

Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.

Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.

Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.

Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider.

Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

26.01.2016, 15:16

Foarte bine arata!

Rahela Velicu 1

31.01.2016, 12:33

Nu am mancat niciodata, dar ma tenteaza sa incerc si eu!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou "marinat" in lapte