Madlene

de lira in Prajituri, 8 Mai 2011 | 5368 vizualizari

 

Reteta este din cartea Ghidul dulciurilor de casa.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Zaharul se amesteca intr-un vas cu vanilia si untul la tempeatura camerei. Ouale se separa, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, dupa care adaugam esenta de rom Se inglobeaza faina putin cate putin, si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. Albusurile se bat spuma intr-un bol separat si se incorporeaza usor in crema de oua, amestecand cu lingura de jos in sus. O sa rezulte un aluat pufos si aerat.

Se ung tavile de madlene, eu a 2a tura le-am pudrat si cu faina ca sa se desprinda mai usor de pe tava, si se dau la cuptor pentru 8-10 minute. Din cantitatea aceasta de aluat mie mi-au iesit in jur de 6-7 tavi. este suficient in fiecare scobitura sa puneti o lingurita de aluat. 

Pentru gustul meu au iesit destul de dulci, iar data viitoare o sa pun ceva mai putin zahar, chiar daca acum am respectat exact toate cantitatile date in carte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene