Madlene

de lira in Prajituri, 8 Mai 2011 | 5329 vizualizari

 

Reteta este din cartea Ghidul dulciurilor de casa.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Zaharul se amesteca intr-un vas cu vanilia si untul la tempeatura camerei. Ouale se separa, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, dupa care adaugam esenta de rom Se inglobeaza faina putin cate putin, si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. Albusurile se bat spuma intr-un bol separat si se incorporeaza usor in crema de oua, amestecand cu lingura de jos in sus. O sa rezulte un aluat pufos si aerat.

Se ung tavile de madlene, eu a 2a tura le-am pudrat si cu faina ca sa se desprinda mai usor de pe tava, si se dau la cuptor pentru 8-10 minute. Din cantitatea aceasta de aluat mie mi-au iesit in jur de 6-7 tavi. este suficient in fiecare scobitura sa puneti o lingurita de aluat. 

Pentru gustul meu au iesit destul de dulci, iar data viitoare o sa pun ceva mai putin zahar, chiar daca acum am respectat exact toate cantitatile date in carte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lingurițe, madlene și margarete