Magiun de prune

de Tabita _ in Conserve, 28 Mar 2014 | 4963 vizualizari

 

Imi era tare dor de magiun si am preparat acesta reteta magiun.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Se aleg prunele stricate de cele bune.

Se spala, de taie pe jumatate si se scot samburii. Se taie marunt.

Se pun prunele intr-o oala cu peretii mai grosi sau intr-un ceaun. Daca se lasa intregi prunele trebuie adaugata putina apa.

Se fierbe la foc mic si se amesteca des pentru a nu se prinde sau afuma.

Trebuie sa scada considerabil, mai bine de jumatate din cantitatea initiala.

Culoarea devine mai inchisa. Trebuie sa fiarba 5-6 ore.

Cand lingura sta dreapta, inseamna ca e gata.

Se pune in borcane sterilizate. Se inchid cu capacul, apoi se intorc cu capacul in jos. 

Se tine intre paturi pana a doua zi.

Se pastreaza in camara cateva luni.

TIPS-URI

1

Nu necesita zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de silvoita - magiun de prune