Malai Moldovenesc ( dulce)

de dentistutza in Dulciuri, 21 Dec 2012 | 15780 vizualizari

 

Din gama bucatelor de odinioara, cu gust simplu si cu ingrediente naturale, nesofisticat dar foarte satisfacator. Se serveste cald, cu smantana .

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri malai (faina de porumb)
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri faina
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 4 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie/ vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai Moldovenesc ( dulce):

Laptele se fierbe si se toarna clocotit peste malai,amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma potrivita ca marime unsa si presarata cu faina. Se coace la cuptor, la temp. de circa 180 grade,timp de 40-50 min. pana se rumeneste pe deasupra.

Se taie si se serveste f. cald cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai Moldovenesc ( dulce)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]