Preparat de baza al bucatariei noastre. Eu fac trei feluri de mamaliga (de fapt patru dar unul este pentru pescuit si nu intereseaza pe multa lume). Cat de buna este nu va zic ca stiti singuri!
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile.
Sfat: incepeti cu masurarea apei.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.
Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.
Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.
Se rastoarna pe un tocator de lemn sau intr-un castron cea moale.
Se mananca cu aproape orice fiind un inlocuitor al painii.
Pofta Buna!
1
Nu stiu la ce foloseste punerea lingurii de malai la inceput dar asa face toata lumea...