Mamaliga clasica

de claudiaO in Piine, 24 Oct 2016 | 6431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai extra
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita cu sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga clasica:

Punem apa la incalzit pe foc si adaugam sarea. Cand e calda dar nu fierbinte, adaugam malai cam  250 de frame si lasam sa fiarba pana dispare spumita alba care se formeaza la suprafara. Din cand in cand amestecam in tuci sa nu se prinda. Cand spuma s-a dus aproape de tot, mai punem niste malai in ploaie, amestecam strasnic si mai lasam la fiert cateva minute pana se fierbem si malaiul adaugat. Tot asa procedam pana terminal tot malaiul si mamaliguta prinde contour si devine vartoasa. Cand este fiarba bine o rasturnam pe o farfurie umezita usor cu apa rece ca sa nu se lipeasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

mirela0911 1

24.10.2016, 19:42

As manca cu branza si smantana!

claudiaO 1

24.10.2016, 21:10

Eu am mancat cu telemea veche de oaie si cu ceapa Rosie

MotanLaOale 1

25.10.2016, 15:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher