Mamaliga clasica

de claudiaO in Piine, 24 Oct 2016 | 6193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai extra
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita cu sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga clasica:

Punem apa la incalzit pe foc si adaugam sarea. Cand e calda dar nu fierbinte, adaugam malai cam  250 de frame si lasam sa fiarba pana dispare spumita alba care se formeaza la suprafara. Din cand in cand amestecam in tuci sa nu se prinda. Cand spuma s-a dus aproape de tot, mai punem niste malai in ploaie, amestecam strasnic si mai lasam la fiert cateva minute pana se fierbem si malaiul adaugat. Tot asa procedam pana terminal tot malaiul si mamaliguta prinde contour si devine vartoasa. Cand este fiarba bine o rasturnam pe o farfurie umezita usor cu apa rece ca sa nu se lipeasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

24.10.2016, 19:42

As manca cu branza si smantana!

claudiaO 1

24.10.2016, 21:10

Eu am mancat cu telemea veche de oaie si cu ceapa Rosie

MotanLaOale 1

25.10.2016, 15:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa si marar