Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2012 | 4639 vizualizari

 

o altfel de mamaliguta....

 

INGREDIENTE

  • 100 g mozzarella
  • 50 g branza topita
  • faina de malai, cam 200 g
  • cascaval sau provolone , cum ii zice aici, afumat, 150 g
  • cateva linguri de smantana
  • o bucata de pancetta , taiata fasii, cam 50 g
  • cateva masline
  • sare, 2-3 lg ulei de masline. apa cam jumatate de litru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline:

Apa se pune la foc si cand incepe sa fiarba se pune o lingurita de sare, uleiul. apoi se toarna malaiul in ploaie, amestecandu-se de zor, la foc potrivit spre mic.

Se taie mozzarella cubulete si se adauga in mamaliga, se amesteca bine sa se topeasca. Spre sfarsit cand e gata mamaliga, eu nu o las mai mult de 5-6 minute, se adauga si branza topita. se amesteca bine de tot.

Eu fac mamaliguta mai moale, cand o torn in farfurie se intinde pe toata suprafata. oricum se intareste doar un pic daca se raceste. Deci pun mamaliga in farfurie, cascavalul se rade deasupra direct, se adauga si smantana din loc in loc. Pancetta se prajeste putin in ulei si se taie fasii, apoi se pune deasupra. Se mai pun si cateva maslinute si gata cina.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]