Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

de - Andreea - in Porc, 6 Oct 2014 | 5080 vizualizari

 

Robiola este o branza de origine italiana , produsa din lapte de vaca sau lapte de capra sau lapte de oaie sau mix . Consistenta este una cremoasa .

 

INGREDIENTE

  • 480 gr carne porc
  • 400 gr branza tip robiola
  • 250 gr malai
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita condimente uscate
  • apa
  • sare
  • ulei ( pentru prajit )
  • unt ( pentru uns tava )
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu robiola si carne la cuptor:

Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si acoperim cu apa.Presaram condimentele si lasam la foc mic pana ce carnea devine frageda . Cand carnea e gata o scoatem pe o farfurie si o acoperim pentru a se mentine calda . 

Separat punem apa la fiert .Punem sare si presaram putin malai. Cand apa incepe sa fiarba adaugam restul de malai putin cate putin amestecand in continuu .Lasam sa fiarba la foc mic catre potrivit . Cand malaiul a fiert si mamaliga este aproape gata punem untul si amestecam bine . 

Ungem cu unt  un vas pentru cuptor in care turnam mamaliga . 

Cu ajutorul unei linguri asezam mamaliga in vas facand o adancitura in mijloc .

Asezam un strat de branza Robiola si in centru punem carnea cu cateva linguri din uleiul in care s-a prajit . 

Dam vasul in cuptorul incins in prealabil la 170 grade pentru 10-15 minute . 

Se serveste calda ! 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Mixul de condimente uscate folosit este rozmarin,salvie,dafin,usturoi,oregano,patrunjel,busuioc,maghiran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu robiola si carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate