Mamaliga in straturi

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2012 | 8383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa sau lapte
  • 500 g malai
  • 500 g carnati afumati
  • 500 g cas
  • sare
  • ulei
  • putin unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Se pune apa (laptele) la fiert cu putina faina,sare si o lingurita de ulei.Cand da in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca rapid cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.(eu am adaugat si putina branza in mamaliga,dar nu e obligatoriu) si se lasa la fiert pe foc mic.

Intre timp se da casul pe razatoare( peste care se adauga putina sare),se taie carnatii rondele si se prajesc in putin ulei.

Se unge cu unt un vas de yena si se asaza primul strat cu mamaliga,carnati,cas,apoi iarasi mamaliga...pana la ultimul strat care va fi acoperit cu cas. Se da la cuptor pentru 20 minute si se serveste calda cu smantana sau sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]