Preparatele de genul acestuia se nasc după ce utilizez cam ce am "la faţa locului". Apoi vine partea mai dificilă, îmi vine greu să le dau o denumire.
M-am gândit ceva timp cum să numesc mămăliga aceasta :))... până la urma am rămas cum ce vedeţi...
Brânza de capră de acest tip a rămas favorita mea de prima dată când am gustat-o. A ador la propriu...
Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă:
- se pun la fiert circa 1.5 L apă;
- se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt;
- după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite formarea aglomerărilor;
- se fierbe circa 10 minute.
Mămăliga astfel obţinută, se lasă puţin la răcit după care se adaugă brânza de burduf, smântână, 25 de g unt, puţin busuioc şi oregano; se amestecă până se omogenizează totul.
Compoziţia aceasta se pune într-o tavă, se nivelează şi se acoperă cu cele 4 ouă bătute ca pentru omletă, cu un praf de sare.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, timp de 35 minute, la temperatura de circa 170 grade Celsius.
În ultimele 5 minute se pune deasupra souffle-ului de mămăligă brânza de capră tăiată rondele.
Souffle-ul se serveşte cald.
O nebunie, după părerea mea... :)
Poftă bună!