Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2013 | 3229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 200 gr faina de malai
  • 250 gr branza sarata de vaca sau oaie
  • 150 gr parmezan
  • 100 ml smantana
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan:

Pentru pregatirea cosuletelor de parmezan, se rade parmezanul, intr-o tigaie antiaderenta incinsa la foc mic se aseaza in forma de cerc

Cand incepe sa capete o culoare aramie se intoarce cu o spatula de silicon pe partea cealalta pt cateva secunde

Pentru a capata forma de cosulet, se ia compozitia asa fierbinte si se pune pe un borcan cu capac de 400 gr, modelandu-se usor dupa capac, cu grija insa sa nu se rupa

Se lasa aproximativ un minut dupa care se ia usor jos ramanand forma de cosulet

Pentru mamaliguta se pune apa la fiert cu putina sare

Cand clocoteste apa se adauga usor faina de malai amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase

Cand devine o compozitie consistenta se ia cu lingura, in mijloc se pune branza rasa si se formeaza "mingute" punandu-se in cosulet

Se decoreaza cu branza rasa si smantana

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor