Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 4537 vizualizari

 

Un mic dejun perfect pentru week-end...sotul meu e specialist in "frecarea"mamaligii!

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • 1 cana faina malai
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 1 cutie crema de branza cu smantana
  • 4-5 felii de slanina afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina:

-mamaliga:

   - pui la fiert apa cu sarea

   - cand da in clocot adaugi malaiul in ploaie si amesteci continuu cu telul -para

  - amesteci continuu si fierbi la foc mic ,cca 15 minute

- umplutura:

  - slanina o "increstezi" si o prajesti

-montare:

   - pe o farfurie mai adanca asezi o "patura" de mamaliga si o nivezexi cu o lingura unsa cu untura lasata de slanina

   - asezi cu lingurita "moturi"de crema de branza cu smantana"ceva fin"

  - repeti operatiunea

  - deasupra asezi branza si feliile de slanina prajita

  - dai la cuptor pentru 15 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe aperitiv