Mamaliguta Gratinata

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2014 | 3468 vizualizari

 

bun..bun.!!

 

INGREDIENTE

Pt. Mamaliga :

  • 400ml lapte,
  • 2 cani apa,
  • un virf de lingurita sare,
  • 2 cani jumate malai,
  • 50 gr unt.

Pt straturi avem nevoie de:

  • 600 gr costita de porc fara os { afumata},
  • 2 linguri ulei,
  • 250 gr brinza de oaie putin sarata,
  • 6 oua,
  • citeva fire de patrunjel verde,
  • Smintina pentru servit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta Gratinata:

Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu o spatula de silicon si punem un strat in tava de cuptor pe care am unso cu unt si apoi un strat de costita pe care am prajit-o si brinza.

La final punem ouale peste stratul de brinza si bagam la cuptor preincalzit 175- 180 grade pt 30-35 min. Inainte sa scoatem din cuptor cu 5 min presaram patrunjelul verde si mai lasam 5 min. Cind este gata se serveste cu smintina. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta Gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.05.2014, 19:09

Rocsi 1

21.05.2014, 20:08

babi5 1

23.05.2014, 20:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Degetele" din dovlecei