este perfectă pentru o zi de post.... rapidă şi gustoasă
Morcovul se curăţă şi se taie rondele.
Ceapa de curăţă şi se taie julien.
Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri.
Se încinge uleiul cu o lingură cu apă şi se pune ceapa şi morcovii la călit.
Se lasă 1 minut, amestecând întruna, şi apoi se toarnă pasta de soia, apa şi sosul de soia.
Se lasă la foc mediu, acoperind tigaia cu un capac, până când morcovii sunt pe placul dvs.
La sfârşit se pun arahidele şi usturoiul iar apoi se acoperă tigaia.
Între timp pregătim orezul.
Eu am o modalitate unică de a face orezul, în încercarea mea de a avea acelaşi gust şi aspect ca cel de la restaurante.
Orezul se fierbe în multă apă cu puţină sare şi ulei, pentru a nu face spumă.
Se fierbe la foc mare iar când este aproape gata adăugăm sosul de soia. În momentul în care este gata se ia de pe foc, se strecoară de apă şi se dă printr-un jet de apă rece.
Când toate sunt gata, aşezăm morcovii şi orezul pe o farfurie şi servim cu sos de soia.
Este una din mâncărurile mele favorită.
Poftă bună!
1
modalitatea mea de a face orez este foarte bună dacă vrei să păstrezi orezul fără a se lipi boabele între ele şi a avea acelaşi gust şi rece... RECOMAND!! :p
2
trebuie fiert în suficient de multă apă cât să rămână destulă şi la finalul fierberii orezului...
3
eu morcovii nu i-am preparat prea tare, îmi plac mai cruzi...